Praktik i virksomhed eller værksted

– en chance for at afprøve strategier

Som led i din arbejdsprøvning og kompetenceudvikling vil du komme i praktik i en privat eller offentlig virksomhed eller på SOVI’s egne værksteder. Her vil det være muligt at afprøve forskellige strategier og handlemuligheder i praksis og at afklare dine ressourcer, barrierer og udviklingsmuligheder på arbejdsmarket. 

Virksomhedspraktik

Hos SOVI ved vi, at hvert menneske er unikt og rummer særlige kompetencer, interesser og behov. VI samarbejder ikke med faste virksomheder, men din kontaktperson hjælper dig med at finde frem til en virksomhed, som passer godt til dig. Når kontakten er etableret, vil SOVI altid følge med dig til den første samtale. Her aftaler vi sammen din arbejdstid, din måde at arbejde på og den støtte og opmærksomhed, du har brug for fra din arbejdsgiver. SOVI introducerer desuden arbejdspladsen til autisme og ADHD, og din kontaktperson vil løbende være i kontakt med både dig og din arbejdsplads for at sikre, at alt er i orden. Flere gange undervejs afholdes evalueringsmøder mellem dig, din arbejdsplads og SOVI. På den måde sikrer vi, at din praktik forløber under de mest optimale vilkår.

SOVI JobCrew

Er det længe siden, du har været i arbejde, eller er du helt ny i forhold til at være på en arbejdsplads, kan du komme med i vores JobCrew. Her arbejder du sammen med andre fra SOVI på en almindelig arbejdsplads. Der vil altid være en af vores erfarne instruktører med, som kan være brobygger til arbejdspladsen og træde til og støtte dig gennem din arbejdsdag.

Værkstedpraktik hos SOVI

Hvis har du nogle dårlige erfaringer fra tidligere arbejde, er i en særligt følsom periode, eller hvis du er stresset og angstfuld, har du mulighed for at begynde dit praktikforløb på SOVIs egne værksteder. Her kan du arbejde i beskyttede rammer og omgivet af instruktører med specielt kendskab til autismens og ADHD’ens udforinger. En periode i værkstedspraktik kan give dig troen på dig selv tilbage og modet til at fortsætte i JobCrew eller virksomhedspraktik.

Produktionsafdelingen

Her finder du arbejdsopgaver indenfor jern og metal, såsom at svejse, bore, skære og klippe i jern og metal. I produktionsafdelingen arbejdes der både med egenproduktion og for erhvervskunder.

Montageafdelingen

Her arbejder vi med alle former for montagearbejde, blandt andet kuvertering, pakning og etiketter. I montageafdelingen arbejder vi primært for erhvervskunder.

Kantine og service

I køkkenet tilbereder vi dagligt frokost til alle SOVI’s medarbejdere. Vi laver så vidt muligt mad fra bunden og anvender helst hele råvaren. Der ligger desuden en række service- og rengøringsopgaver i afdelingen.

Designafdeling

Her arbejder vi primært i tekstil og skind. Opgaverne er meget forskellige, fra udarbejdelse af eget kreativt design, som sælges i Butik SOVI, til industrisyning for eksterne virksomheder.

Afdeling for multimedie og administration

Her arbejder vi med grafiske opgaver som fotoredigering og design af foldere og visitkort. Vi passer SOVIs hjemmeside, Facebook og Butik SOVI og rummer også administrative opgaver som fremmødestatistikker, faktureringsredigering og korrekturlæsning.

Er SOVI måske noget for dig? 

Skriv til os på administration@sovi.dk eller ring på telefon 44440112.