Opkvalificeringsforløb

Hvis du har lyst til at udvikle dig fagligt og personligt og måske kunne tænke dig at arbejde på en ordinær arbejdsplads nogle dage om ugen, tilbyder SOVI 2-årige opkvalificeringsforløb indenfor følgende områder:

  • Værkstedsmedhjælper
  • Køkkenmedhjælper
  • Lager- og butiksmedhjælper
  • Kontormedhjælper
  • Ejendomsservicemedhjælper

Forløbene er bygget op af nogle interne læringsmoduler, efterfulgt af praktik i en ekstern virksomhed. Forløbet planlægges og tilrettes individuelt, og foregår derfor på dine præmisser og i dit tempo.

Du har en fast vejleder, som sammen med dig sørger for, at du kommer godt igennem forløbet. Sammen holder I fokus på din læring.

Du kan også tage vores opkvalificering indenfor læder- og tekstilproduktion. Her er målet ikke at komme i arbejde uden for SOVI, men at blive dygtigere til at producere varer i tekstil og skind i SOVI’s eget værksted.

SOVI er med dig hele vejen

Under hele opkvalificeringsforløbet vil du være i tæt kontakt med SOVI’s professionelle instruktører. Du vil være tilknyttet værkstedet på SOVI og have mulighed for at deltage i SOVI’s sociale arrangementer og netværksgrupper.

Opbygning

Et opkvalificeringsforløb er planlagt til at vare 2 år. Det første halve år lærer du nogle grundlæggende kompetencer. Det næste halve år øver du dig videre i det, du har lært, imens vi finder en praktikplads til dig. Din instruktør tager med dig ud på praktikpladsen de første gange og hjælper dig med at komme godt i gang.

På forløbets andet år er du i praktik 1-2 dage om ugen. Du får stadig besøg af din instruktør med jævne mellemrum, og du og din arbejdsgiver kan altid kontakte SOVI.

Da forløbene er individuelle, er tidsrammerne kun vejledende.

Sådan kommer du i gang

Hvis du er i beskyttet beskæftigelse på SOVI, kan du tage et opkvalificeringsforløb efter aftale med din instruktør.

Hvis du ikke er i beskæftigelse på SOVI, og du tænker, at et opkvalificeringsforløb er noget for dig, skal du tale med din sagsbehandler. Forløbet kan enten tilrettelægges som et ressourceforløb jfr. Lov om Aktiv Beskæftigelsesindsats eller, hvis du modtager førtidspension, som beskyttet beskæftigelse jfr. Servicelovens § 103.

Du er altid velkommen til at lave en aftale om at komme på besøg og se SOVI.